Read Munch by Steffen Kverneland Free Online


Ebook Munch by Steffen Kverneland read! Book Title: Munch
The author of the book: Steffen Kverneland
Edition: No Comprendo Press
Date of issue: 2013
ISBN: 8282550264
ISBN 13: 9788282550260
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 491 KB
City - Country: No data
Loaded: 1752 times
Reader ratings: 6.4

Read full description of the books:Steffen Kvernelands Munch er en biografi i tegneserieform. Framstillingen er gjort på bakgrunn av sitater fra Munchs egne skrifter og samtidige skildringer fra Munchs liv og karriere. Steffen Kverneland er en av landets aller fremste tegneseriekunstnere og har med dette verket løftet mediet til et nytt nivå.

På de første sidene i boken presenterer Kverneland sitt «Manifest», at han er lei av biografier som følger objektet fra vugge til grav, med diktet innlevelse som som regel er basert på omskrevne kilder. I stedet har Kverneland kun brukt sitater fra Munch og hans samtid, og illustrert både de ofte hysterisk morsomme tildragelsene fra bohemlivet, og de sjelegranskende scenende fra hans eget liv og fra familien, som var hjemsøkt av mye sykdom og død.

I tillegg går Kverneland inn i Munchs kunstneriske prosess, han gjenskaper Munchs bilder i stedet for å bringe inn faksimiler, og dette gjør faktisk at man kommer mye nærmere kunsten. Det er en utnyttelse av tegneserieformatet som er helt eksepsjonell, og som krever en kunstner som til de grader behersker både mediets billedkunstneriske aspekter og den spesielle fortellerteknikken som ligger i tegneseriens kraft.

Ved siden av å være en glimrende innføring i Munchs liv og verk, er boken et gruppeportrett av den kunstneriske bohemen fra Skandinavia ved århundreskiftet, en periode der modernismen på mange måter ble skapt og definert av nordiske kunstnere. Den er slik også en viktig kulturhistorisk påminnelse, gjort med et fantastisk kunstnerisk overskudd.


Download Munch PDF Munch PDF
Download Munch ERUB Munch PDF
Download Munch DOC Munch PDF
Download Munch TXT Munch PDFRead information about the author

Ebook Munch read Online! Steffen Kverneland (født 14. januar 1963 i Haugesund) er en norsk tegneserieskaper og illustratør. Han er blant annet kjent for sine mange treffende karikaturer, særlig av kjente forfattere, og tegneserieversjoner av litterære verk.

Steffen Kverneland er i hovedsak en selvlært tegner, men har fått god hjelp av sin onkel, maleren og tegneren Karl Anton Østensjø.

Kverneland debuterte allerede som 16-åring i humorbladet KOnk. På første del av 1980-tallet leverte han serier til en rekker undergrunnsfanziner, slik som Brage. Han tegnet ofte under pseudonym, et av dem er S. Susej.

Kvernelands debutalbum, De knyttede never, kom ut i 1993 på det lille forlaget TEGN A/L Bum. For dette albumet fikk han Sproingprisen. Albumet var basert på Øvre Richter Frichs roman om «den ariske kjempen» Jonas Fjeld. Dette var ikke første gang han lagde en serie basert på litterære tekster. Han hadde samme år lansert serien Amputerte klassikere. Det er en uhøytidelig og satirisk lek med kjente litterære verk, der hele bøker kan være gjengitt på én tegneserieside, mens andre utgjør små føljetonger. Amputerte klassikere ble samlet i fire album (1994–2001)

I 2001 ga Kverneland også ut et hefte om dikteren Arne Garborg. I heftet har han dreid fokuset bort fra verket og over til dikteren. Heftet, som het Garborg & Co, minner både i tittel og logo mye om Donald Duck & Co. Kverneland har fremstilt Garborg som rabiat fyllebøtte i sterk kontrast til den mer vanlige forestillingen om ham som traust målmann og forfatter. Han har også jobbet som karikaturtegner for avisene Ny Tid, Dag og Tid, Samtiden og Nationen.

Steffen Kverneland har inspirert flere av andre tegnere. I 2004 utgav han sammen med Lars Fiske Olaf G., en prisbelønt tegneseriebiografi om den norske mestertegneren Olaf Gulbransson. Høsten 2006 utga Fiske og Kverneland nok et samarbeidsprosjekt; tegneserieboken Kanon, som hittil er utkommet i fem bind. Kvernelands bidrag har hovedsakelig vært en føljetong om Edvard Munch. I 2013 ble en omarbeidet og utvidet versjon av den samlet i ett bind - Munch, som Kverneland fikk Brageprisen i sakprosa for i 2013.

(Artikkel fra Wikipedia. Foto: Nina Hansen/Dagbladet)


Reviews of the Munch


GEORGE

The most cool book

AISHA

This story is going to be remembered for a long time.

BOBBY

This book would read to every man for ...

SARAH

There are clear drawbacks
Add a comment
Download EBOOK Munch by Steffen Kverneland Online free

PDF: munch.pdf Munch PDF
ERUB: munch.epub Munch ERUB
DOC: munch.doc Munch DOC
TXT: munch.txt Munch TXT